Ton en Corry Burgmeijer 60 jaar getrouwd

CASTRICUM - het was niet te missen, de enorme taart in de tuin van de familie Burgmeijer in de Prins Mauritsstraat, want bij de naam Burgmeijer denk je meteen aan brood en gebak. Ton is een geboren en getogen Castricummer, die werd geboren op de Beverwijkerstraatweg, waar zijn vader toen een bakkerij had.

Ton ( 83 ) vestigde zich in in 1949 aan de Burg. Lommenstraat, waar hij het bakkersvak onder de knie kreeg.  Het stel leerde elkaar kennen op een dansavond in Uitgeest en trouwde op 18 september 1958 in Limmen. Het echtpaar ging boven de bakkerswinkel in de Torenstraat wonen, waar Corry ( 83 ) het beheer kreeg over deze zaak en Ton bleef werken in de Burg. Lommenstraat. Later is het echtpaar gaan wonen in de Prins Mauritsstraat en in 1994 zijn Ton en Corry gestopt met werken. 

Beiden hadden naast hun drukke werk nog tijd over voor hobby's, Corry zingt al 34 jaar in het R.K. gemengd zangkoor Pancratius en Ton maakte zich verdienstelijk als voetballer bij Vitesse'22 en was ruim 31 jaar bij de Castricumse brandweer.

Dinsdagmiddag wordt het feest van dit sympathieke stel bij Johanna's Hof gevierd, met hun drie kinderen, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen, familie en vrienden. En ...... het gebak zal zeker niet ontbreken.

Foto's: Jan Uiterwijk / Omroep Castricum