Gezichtsreconstructie van Russische soldaat

CASTRICUM - In Huis van Hilde is vanaf 8 september een heel bijzondere Vondst van de Maand te zien.

 

Het gaat om de persoonlijke bezittingen van een in 1799 gesneuvelde Russische soldaat. In de vitrine liggen een koperen schildje met het wapen van de Russische tsaar, een fragment van een leren tas, knopen en een gesp van zijn uniform, en een musketkogel.

Deze gratis toegankelijke, tijdelijke presentatie is een voorproefje van de tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’.

Het skelet van deze grenadier uit het Russische leger, werd gevonden in de duinen van Castricum in 2013.

Donderdag 4 oktober zal de reconstructie van zijn gezicht worden onthuld. Deze zal vanaf 5 oktober in de tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ over de Slag bij Castricum voor publiek te zien zijn tot 31 maart 2019.

Meer informatie: www.huisvanhilde.nl