Vrijwilligers voor schoonmaakactie op Noordzeestranden

REGIO - Begin augustus ruimt Stichting De Noordzee, samen met zoveel mogelijk vrijwilligers, weer afval op van de Nederlandse stranden. Dit keer voor het zesde jaar op rij.

 

Deze landelijke schoonmaakactie, de Boskalis Beach Cleanup Tour, gaat van start op woensdag 1 augustus op de stranden van Cadzand en Schiermonnikoog. De tour eindigt op woensdag 15 augustus met een presentatie van de resultaten op het strand van Zandvoort.

Per 100 m liggen er gemiddeld zo’n 370 vervuilende afval items op het strand, een volle vuilniszak met een gewicht van gemiddeld 6,9 kg.

In de afgelopen vijf jaar heeft de Tour met behulp van bijna 10.000 vrijwilligers 72.355 kg afval opgeruimd. Dat zijn meer dan 10.000 volle vuilniszakken.

Wie van de Nederlandse stranden houdt, zich zorgen maakt over de vervuiling en graag wil helpen schoonmaken, kan zich aanmelden via www.beachcleanuptour.nl Je vindt er alle etappes en bijbehorende informatie zoals de datum en tijd.

Maandag 13 augustus is de etappe Castricum (Deining aan Zee) - Wijk aan Zee (Beachclub SunSeaBar). Meer informatie: www.noordzee.nl