PWN: hoe is het kraanwater op vakantiebestemming?

PWN - We beseffen het niet altijd, maar als het om leidingwater gaat, zijn we in Nederland behoorlijk verwend. Waar je ook bent in ons land, er komt altijd zuiver en lekker water uit de kraan dat veilig is om te drinken.

 

Dat laatste geldt trouwens voor alle West-Europese landen. In landen buiten West- Europa is het leidingwater vaak een stuk minder betrouwbaar. Uitkijken geblazen dus, want ziekte door verontreinigd water kan een behoorlijke domper zijn op de vakantievreugde.

Check daarom voor vertrek altijd of het kraanwater op uw vakantiebestemming betrouwbaar is en neem bij twijfel het zekere voor het onzekere. PWN zet voor u alvast de waterkwaliteit van een aantal populaire vakantiebestemmingen op een rijtje.

Het kraanwater in de mediterrane landen Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland is veilig om te drinken maar smaakt, door toevoeging van chloor, niet altijd even lekker.

Kraanwater drinken in Turkije wordt afgeraden. In veel Oost-Europese landen is voorzichtigheid geboden. Een uitzondering vormt Kroatië, daar is het leidingwater van goede kwaliteit.

In Thailand en Indonesië is het leidingwater niet veilig om te drinken. Ook leidingwater in Noord-Afrika is niet geschikt om zo te drinken. Kook, filter of desinfecteer leidingwater daarom altijd voor gebruik, of koop flessenwater.

In Noord-Amerika en de Cariben is het veilig om kraanwater te drinken maar kan wel naar chloor smaken.