Mobiel melder uitgepeild voor brandlocatie

CASTRICUM - Zondagochtend 8 juni om 06:05 uur werd de brandweer opgeroepen voor een klein kampvuurtje in de duinen van Castricum op de Johannisweg.

 

De melder had gebeld met de alarmcentrale en was bezig om uit te leggen dat er een klein brandje was maar toen werd de verbinding verbroken aangezien de batterij van de telefoon leeg was.

De alarmcentrale kon de melder dus niet meer bereiken. De telefoon werd uitgepeild en zo werden de brandweerlieden naar de hoek Prof. van der Scheerlaan / Dr. Jacobilaan gestuurd, omdat daar het signaal van de telefoon voor het laatst vandaan kwam.

Tijdens een kleine zoektocht op het terrein van Dijk en Duin en in de omgeving van Bakkum met de tankautospuit en het verkenningsvoertuig kwamen de brandweerlieden toevallig de melder tegen bij de tennisbaan in Bakkum.

Hij kon toen vertellen waar de precieze locatie was. Hierop zijn de brandweerlieden ter plaatse gegaan en bleek er inderdaad een klein kampvuurtje na te smeulen.

De brandweer heeft het brandje afgeblust vanuit de brandweerwagen met hun bumper monitor en konden toen weer retour gaan.