Meer biodiversiteit in de regio Castricum en Alkmaar

REGIO - Dit najaar kunt u uw ideeën voor plekken met meer groen en biodiversiteit inbrengen bij de BUCH en HAL gemeenten.

 

Deze gemeenten ontwikkelen i.s.m. Provincie Noord-Holland een regionaal ‘Groenspoor’. Een fijnmazige groene
verbindingszone waar burgers en bedrijven over kunnen meedenken.

De ideeën voor bloeiende bermen, fruitboomgaarden, bijenlinten of tijdelijke natuur worden ingetekend op een kaart. Samen met deze mensen en organisaties vinden de gemeenten mogelijkheden om de plannen uit te voeren.

Dorien Kotterman van De Groene Reiger bedacht het Groenspoor en maakte het tot een groot succes in Heiloo. Dit was aanleiding voor de HAL en BUCH gemeenten om het succes regionaal aan te pakken.

U kunt uw ideeën uitleggen en intekenen op de kaart tijdens een bijeenkomst van Groenspoor in oktober. Die wordt georganiseerd door De Groene Reiger samen met Landschap Noord-Holland en de betrokken gemeenten.

Kort daarop bent u uitgenodigd voor een ‘Groensafari’, waarbij op de fiets de kansrijke plekken worden bezocht. Samen met de gemeenten en andere partijen wordt dan gekeken naar wat er nodig is voor de realisatie van meer groen en biodiversiteit in de regio.

U kunt zich alvast aanmelden door te mailen naar t.falentijn@landschapnoordholland.nl