Talentfonds steunt Jouke Windig

CASTRICUM - In het Olympisch stadion ontvingen woensdag 27 juni jonge sporttalenten uit verschillende sporten een donatie van het Yvonne van Gennip Talentfonds.

 Initiatiefneemster en drievoudig Olympisch kampioene Yvonne van Gennip draagt met haar fonds een belangrijk steentje bij aan de ontwikkeling van jonge, sportieve talenten. Één van deze talenten is de elfjarige Castricumse trampolinespringer en sporttalent 2017 Jouke Windig.

Zonder sponsors en donaties is het voor veel sporters bijna onmogelijk hun sportieve carriére te kunnen voortzetten. Om voor een donatie in aanmerking te komen moet een talent een NOC/ NSF talentstatus hebben.

Jouke gaat na de zomervakantie naar de brugklas VWO op het Willem Blaeu in Alkmaar. Een LOOT school waar hij zijn topsport bij trampolinevereniging Triffis en studie goed kan combineren.

Jouke: “Ik ben heel blij met de steun van het Yvonne van Gennip Talentfonds. Het was ook supercool om haar te ontmoeten. Ze is in het echt heel erg aardig. Mijn doel is te springen op de Olympische Spelen in Los Angeles 2028."

"Dankzij de steun van het Yvonne van Gennip Talentfonds ben ik weer een beetje verder op weg."

foto: Jouke en Yvonne