Industriebrand blijkt buitenbrand te zijn

CASTRICUM - Dinsdagochtend 26 juni om 11:00 uur zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een melding van een industriebrand aan de Doodweg.

 De alarmcentrale kreeg meerdere 112 meldingen binnen dat er een uitslaande brand zou zijn en het zou gaan om een boerderij brand of het Bonhoeffer college. De vlammen zouden al zo’n 5 a 6 meter hoog zijn en dit werd gezien vanaf meerdere kanten.

Daarom schaalde de alarmcentrale zeer snel op en werden de tankautospuiten van Castricum, Limmen en Uitgeest opgeroepen. Ook werd de officier van dienst, officier gevaarlijke stoffen en de ladderwagen van Heemskerk gealarmeerd. Er waren al diverse politie eenheden onderweg naar de melding.

Toen de tankautospuit van Castricum als eerste ter plaatse kwam bleek het gelukkig allemaal mee te vallen en bleek het te gaan om een grote buitenbrand in een betonnen put bij een boerderij.

De boer was zijn afval aan het verbranden en was zich van geen kwaad bewust. De brandweer kon daarom al snel het sein brandmeester geven en zo hoefden de andere hulpdiensten niet meer ter plaatse te komen.

foto: Hans Peter Olivier/Omroep Castricum