Unieke digitale vaargids

REGIO - Recreatieschippers in de provincie Noord-Holland kunnen gebruik maken van een unieke dienstverlening via een app. De app is een digitale vaargids met persoonlijke vaarinformatie én automatische openingsverzoeken voor bruggen.

 

Dit is onderdeel van het landelijke project Blauwe Golf, dat moet zorgen voor een betere doorstroming op water én weg. Alléén in de provincie Noord-Holland kun je via de app RiverGuide Recreant deze automatische openingsverzoeken en persoonlijke vaarinformatie ontvangen.

De schipper voert gegevens in van het schip en de vaarroute. Op basis van de locatie, opgegeven vaarroute en snelheid wordt de verwachte aankomsttijd bij een brug of sluis berekend.

Deze verwachte aankomsttijd wordt via een speciaal brugmanagementsysteem (BMS) doorgegeven aan de brugwachter. De app toont vervolgens de route met alle bruggen en sluizen die de schipper op de route tegenkomt.

Daarnaast geeft de app tijdens de reis detailinformatie van bruggen of sluizen, doorvaarthoogten, marifoonkanaal en telefoonnummers voor contact met de bedienaar.

De app RiverGuide Recreant is gratis te downloaden via de Appstore en Playstore.