Vijfde plaats bij NK voor Lisanne Schoonebeek

CASTRICUM - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen meerkamp voor junioren eindigde Lisanne Schoonebeek (18) met twee persoonlijke records op een vijfde plaats in het eindklassement.

In wedstrijdstad Den Haag stond op zaterdag een stevige tegenwind bij de loopnummers en werden de atleten geplaagd door kou. De Castricumse atlete kon niet tot aansprekende prestaties komen.

Dat compenseerde ze op de tweede wedstrijddag, onder aanzienlijk betere omstandigheden. Zij scherpte haar PR bij het verspringen in de zevenkamp fors aan, met 24 cm aan tot 5.56m, de een na verste sprong van de dag. Ook bij het speerwerpen noteerde zij een PR (33.14m). De afsluitende 800m won ze in 2.21.04.

In het totaalklassement moest ze met haar puntentotaal van 4877 vier junior-atletes voor laten gaan. Twee weken geleden noteerde zij bij een meerkamp in Amstelveen een hogere totaalscore, waarmee zij zich al plaatste voor het NK meerkamp bij de senioren. Die wordt eind juni in Utrecht gehouden.