Station Castricum verbeterd, knelpunten blijven

CASTRICUM - Donderdag 31 mei deed Fietsersbond Castricum een telling van geparkeerde fietsen op het station. Daarbij wordt een vergelijking gemaakt met een eerdere telling op donderdag 3 november 2016.

 

De vergelijking is zinvol, omdat de gemeente sinds maart 2018 bezig is met handhaving in het stationsgebied. Dit wordt als positief ervaren, maar de Fietserbond Castricum viel het volgende op:

Westerplein is nog altijd te vol. ProRail breidt het aantal stallingen niet uit, omdat gemeente Castricum dit nog steeds niet als probleem heeft aangemeld. Ondanks dat fietsersbond dit in het verleden bij gemeente, Prorail en provincie heeft gemeld.

Aan de stationsweg-kant zijn sommige delen nog te vol.  Naast de bloemenstal staan geen fietsen, scooters, bakfietsen of driewielers meer. In 2016 waren dit er nog 25, dat was erg rommelig. Rond de spoorbomen staan geen fietsen meer. Daar was het in 2016 nog een troep.

Er is geen aangewezen plek voor scooters. Toch stonden ze op 31 mei niet echt hinderlijk geparkeerd. Dat neemt niet weg dat het is aan te bevelen om dit goed en duidelijk te regelen. Ook voor driewielers en bakfietsen!

Het gebruik van de bewaakte stalling is nog verder afgenomen. De bezetting is onder de 25% en er zijn veel huurfietsen beschikbaar.

Door de te volle Westerplein stalling worden fietsen er tussen gepropt met als gevolg, dat fietsen moeilijk los te krijgen zijn of beschadigen.