Woningbehoefteonderzoek Castricum

CASTRICUM - Om een goed inzicht te krijgen in de woningbehoefte voert adviesbureau Stec Groep in opdracht van de gemeente Castricum de komende periode een woningbehoefteonderzoek uit.

 

De resultaten van het onderzoek worden onder andere gebruikt bij het actualiseren van de woonvisie voor de gemeente Castricum. Daarnaast zijn de resultaten van belang om een passende invulling te kunnen geven aan toekomstige woningbouwplannen.

Bij alle huishoudens is een brief op de mat gevallen met de uitnodiging om mee te doen aan het woningbehoefteonderzoek in de vorm van een enquête.

Wethouder Marcel Steeman: “We kijken uit naar de resultaten van het onderzoek. Want hoe zorgen we ervoor dat er in de toekomst voldoende woningen zijn die zijn afgestemd op de behoeften van de inwoners?

De gemeente heeft wel een idee, maar wil precies de wensen en voorkeuren weten op dit moment. De gemeente wil ook graag de woonwensen en verhuisplannen van jongeren weten. Voor thuiswonende jongeren vanaf 17 jaar is er een aparte enquête: www.enqueteviainternet.nl/WBOkind.

Wie geen brief heeft ontvangen, maar toch wil meedoen, kan de enquête digitaal invullen via www.enqueteviainternet.nl/WBO. Onder alle deelnemers aan de enquête worden tien bonnen ter waarde van 25 euro verloot. De enquête loopt tot maandag 11 juni 2018.