Onderzoek naar college VVD, CKenG, CDA en De VrijeLijst

CASTRICUM - De raadsfracties hebben gisteravond een raadsprogramma voor de periode 2018-2022 vastgesteld. Nu moet er een college gevormd worden. Het advies van de informateur, oud-burgemeester Westerink, is om een college te onderzoeken van VVD, CKenG, CDA en De VrijeLijst

 Gedurende vijf sessies hebben de fracties besproken, welke thema’s en actiepunten zij belangrijk vonden om daarin op te nemen. In goed overleg is daaruit een keuze gemaakt met het raadsprogramma als resultaat. Dit programma wordt in een openbare vergadering op donderdag 24 mei besproken.

Daarnaast heeft de informateur op basis van individuele gesprekken met alle partijen geadviseerd dat VVD, CKenG, CDA en de VrijeLijst een coalitie verkennen. Deze verkenning is woensdag gestart. Daarna brengt de informateur een rapportage uit met zijn bevindingen.