Cursus over autisme

REGIO - Donderdag 17 mei geeft autismedeskundige Frans Coolen de cursus ‘Inzicht in autisme’. Deze cursus duurt de hele dag en is voor iedereen die meer wil begrijpen van autisme.

 In de media is er veel aandacht voor autismespectrumstoornissen. Maar wat is autisme nu echt en wat betekent het als je samenleeft of werkt met iemand met autisme?

In de media gaat het vooral over mensen met autisme die opvallen, of een bijzonder talent hebben. Maar autisme heeft vele gezichten. En soms merk je op het eerste gezicht helemaal niets aan iemand.

Frans Coolen geeft al jaren cursussen voor wie zich wil verdiepen in de magische wereld van het autisme. Wat zijn de beperkingen en wat de kansen? Is er een gebruiksaanwijzing?

De cursus is interessant voor iedereen die met autisme te maken krijgt: docenten, praktijkondersteuners, de ouders van een kind met autisme, of de vrouw die vermoedt dat haar man autisme heeft.

In de cursus wordt dieper ingegaan op de theorieën rond autisme, apart gedrag en probleemgedrag en waarom dat optreedt.

De cursus is op 17 mei van 10:00 tot 15:30 uur in De Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4, 1816 LG Alkmaar. Meer informatie of aanmelden kan via: www.intoautisme.nl