Feestelijke uitreiking Blauwe Vlag in Uitgeest

UITGEEST - Donderdag was het feest in Uitgeest! De jaarlijkse, landelijke uitreiking van de Blauwe Vlag werd gedaan bij de Jachthaven in Uitgeest. Burgemeester Wendy Verkleij had de eer om de aanwezigen welkom te heten. “Recreatie en duurzaamheid kúnnen niet alleen goed samen, het móet ook samen. Dat zijn we verplicht aan de recreanten van nu en van later.”, aldus de burgemeester.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die sinds 2006 jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen.

De uitreiking van de Blauwe Vlag is elk jaar op een andere locatie. Dat het dit jaar in Uitgeest is, vindt de burgemeester een grote eer. Eerder vond het evenement plaats in Scheveningen, Den Helder en Noordwijk.

De jachthaven aan het Uitgeestermeer is sinds 2007 onderscheiden met de Blauwe Vlag en sinds 2012 met de Groene Wimpel. Die wimpel is voor een select gezelschap van 25 locaties die een voortrekkersrol vervullen in hun duurzame aanpak. Jachthaven Uitgeest is dus ook voor dit seizoen met vlag en wimpel geslaagd voor het eco-keurmerk.

Foto: Jachthaven Uitgeest met Blauwe vlag.