Maatje worden

CASTRICUM - ‘Maatjes’ is een verzamelbegrip voor vrijwilligers die een-op-een gekoppeld worden aan iemand die op bepaalde punten in het leven even een maatje nodig heeft.

 

Het kan gaan om het bieden van emotionele steun, maar ook om hulp bij zelfstandig wonen, of bijvoorbeeld het aangaan van sociale contacten of gewoon eens naar buiten kunnen.

Voor een man van rond de 70 jaar wordt een aardige vrouw gezocht die graag wekelijks met hem wil wandelen in de Castricumse duinen of in de polder. Mijnheer wil graag met de auto opgehaald worden om dan samen een mooie wandeling maken in de natuur.

Anita zoekt iemand om een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken, naar de dierentuin te gaan of samen koken. Dit zijn voor Anita de dingen in het leven die het leuker maken. Maar samen is gezelliger dan alleen.

Op de site www.vrijwilligerswerkcastricum.nl/vacatures/maatjes vind je een overzicht van alle organisaties die een maatje zoeken voor hun cliënten. Maak vrijblijvend een afspraak met een van de intakemedewerkers van het Steunpunt Vrijwilligerswerk, Geesterduinweg 5, in Castricum en bel naar 0251 – 65 65 62.