Alwin Hes grijpt zege

AKERSLOOT - Alwin Hes uit Bakkum is donderdagavond in Akersloot winnaar geworden van de wekelijkse wedstrijd op Sportcomplex de Cloppenburgh om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

 

Al vrij vlot na de start wisten Alwin Hes en de jonge Wout Bakker uit Heiloo zich los te maken van de rest van het veld deelnemers. Ferry Karssen wist zich na een achtervolging van enkele ronden bij het tweetal te voegen.

Vreemd was het om te zien dat Karssen dan weer een gat liet vallen om vervolgens met een ferme tempoversnelling weer aan te sluiten bij het duo Hes/Bakker. UIteindelijk werd Wout Bakker 2e en Ferry Karssen 3e.

Achter de podiumkandidaten vochten Alkmaarder Henk Louwe en de man uit Egmond aan de Hoef Henk Jan Verdonk senior zoals vaak een onderling gevecht uit, dat in het voordeel van Verdonk senior uitpakte.

Stichting Kids & Parents Bikeschool biedt mountainbikers heel veel mogelijkheden op het fantastische parcours, onderdeel van sportcomplex de Cloppenburgh bij voetbalvereniging Meervogels’31 aan de Boschweg 17 1921 AP in Akersloot.