Groente dagelijkse kost op kinderdagverblijf

REGIO - Hoe zien ze eruit, hoe groeien ze en hoe smaken ze? Het programma ‘Smakelijke Moestuinen’ van GGD Hollands Noorden, biedt peuters een speelse manier te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen én hoe lekker en gezond ze zijn. Minstens 16 kinderopvangcentra in Noord-Holland Noord gaan aan de slag met dit programma.

Gezond eten is belangrijk voor een gezond gewicht en het voorkomen van ziekten. Eetgewoonten worden al in de jeugd gevormd. Dagelijks voldoende groente en fruit eten beschermt tegen diverse vormen van kanker en hart- en vaatziekten.

Uit cijfers van de GGD Hollands Noorden blijkt dat van de kinderen van 0-12 jaar in Noord-Holland Noord slechts 37,9% dagelijks groente eet en 60,6% dagelijks fruit. Deze percentages van groente- en fruitconsumptie door kinderen in de regio zou GGD Hollands Noorden graag hoger zien.

Om het belang van gezond eten te onderschrijven organiseerde de GGD op dinsdagavond 6 maart voor kinderopvangcentra in de regio een bijeenkomst over Smakelijke Moestuinen en Gezonde Kinderopvang in samenwerking met Jong leren eten, BuurtLAB, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en RIVM.

Kinderopvangcentra en belangstellende voor een Smakelijke Moestuin of de aanpak Gezonde Kinderopvang kunnen contact opnemen met gezondheidsbevorderaar, Esther Kleine Deters, via ekleinedeters@ggdhn.nl

Meer informatie: www.ggdhollandsnoorden.nl