Sportvrouw gehuldigd na enorme prestatie

CASTRICUM - Afgelopen donderdag was het tijd voor de huldiging van de sportvrouw van het jaar. Met ruime meerderheid is Mirjam van der Linden de winnares geworden.

Een zeer bijzondere prestatie lag hieraan ten grondslag. In 2007 werd bij haar MS geconstateerd. Een mokerslag! Mirjam liet zich echter niet uit het veld slaan en zag kans vanuit de rolstoel weer in de benen te komen. Van wandelen tot uiteindelijk het lopen van de Marathon van Rotterdam. Een struggle for life waarbij de opgave na 23 kilometer zeer nabij was. Gesteund door haar man en vrienden wist ze toch op bewonderenswaardige wijze over de finish te komen. Burgemeester van Rotterdam Aboutaleb stond haar op te wachten om deze prachtige prestatie niet zomaar voorbij te laten gaan.

Strandpaviljoen Zeezicht was het decor van de huldiging. Gezellig aan de koffie met buurvrouw Nancy Vlek (die overigens ook in het complot zat) werd Mirjam
overvallen door C-TV en wethouder Rob Schijf (GDB). De enorme verrassing, mooie woorden en de nodige emotie maakte van deze "overval" wederom een geslaagd geheel. Toen even later ook de man en moeder van Mirjam verschenen was het feestje compleet.

Nog twee huldigingen te gaan Sportman en Jeugdploeg van het jaar. Waar deze gaan plaatsvinden en wie de prijzen gaat winnen, blijft uiteraard nog even geheim...