Jouke Windig sporttalent van het jaar 2017 (VIDEO)

CASTRICUM/ALKMAAR - Afgelopen week is de winnaar van de Sportverkiezing 2017 in de categorie Sporttalent bekend geworden. Met ruim 70% van de stemmen in deze categorie is dat de 11 jarige Jouke Windig geworden. Lid van trampolinevereniging Triffis Alkmaar en in 2017 Nederlands kampioen in de A-jeugd geworden. Daarnaast zilver bij het NK synchroom en prachtige prestaties in Duitsland en deelname aan het jeugd WK in Sofia Bulgarije.

Jouke werd verrast tijdens de clubkampioenschappen bij zijn vereniging Triffis in sporthal de Meent in Alkmaar. Een geweldige accommodatie ruim bemeten met meerdere grote trampolines. Hij traint 15 uur per week en heeft ook een NOC/NSF belofte status. De olympische spelen zo zei hij is het grote doel. Dat zal nog even duren maar wie hem enthousiast bezig ziet zal beamen dat het over een aantal jaren zomaar zo kan zijn.

Uit de handen van Peter van Splunter platform Sport Castricum en onder luid applaus van het  veelkoppige publiek ontving Jouke de dik verdiende beker en een grote taart van de Roset.