Vrijwilligersacademie praat met Kees Rood

BUCH - De site van de Vrijwilligersacademie BUCH is afgelopen najaar online gegaan met een uitgebreid aanbod aan korte cursussen en workshops. Vrijwilligers én mantelzorgers kunnen op de site van de academie een kijkje nemen en zich aanmelden voor één of meer cursussen en workshops in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

Irene Zijlstra van het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Castricum sprak over de Vrijwilligersacademie met wethouder Kees Rood van de gemeente Castricum. Kees is enthousiast over de komst van de Vrijwilligersacademie en over de samenwerking in de vier gemeenten.

“Sowieso is het aanbod interessant. Bovendien kunnen vrijwilligers en mantelzorgers nu makkelijk en snel de weg vinden. Maar de echte meerwaarde van de samenwerking is dat het breder kan worden aangeboden en dat zo meer mensen de mogelijkheid krijgen om deel te nemen.”

Vrijwilligers en mantelzorgers worden met het cursusaanbod ondersteund in hun werk en hun taken. Bij de Vrijwilligersacademie zijn cursussen te vinden als: ‘Werven en begeleiden van vrijwilligers’, ‘Publiciteit voor vrijwilligersorganisaties’ en ‘Fondsenwerving’. Voor mantelzorgers kan bijvoorbeeld de workshop ‘Goed omgaan met dementie’ ondersteunend zijn.

Kortom, het is de moeite waard de website vrijwilligersacademiebuch.nl van de Vrijwilligersacademie te bezoeken. Meer informatie: Steunpunt Vrijwilligerswerk, vcc@welzijncastricum.nl