De Ochtenden: Guiseppe Verdi

CASTRICUM - In de serie De Ochtenden neemt operadeskundige Kees Schilder u op donderdag 1 maart, in de bibliotheek in Castricum, mee in de wereld van Guiseppe Verdi. Hij weet op bevlogen wijze zijn enthousiasme en passie voor de opera over te brengen. Met elan vertelt Kees veel over Giuseppe Verdi, één van de grootste operacomponisten ooit. Hij neemt je zó intens mee, dat je het gevoel hebt naast deze operakoning aan de piano te zitten terwijl hij één van zijn meesterwerken componeert.

Kees Schilder heeft zo'n beetje zijn hele leven aan de opera besteed. Hij geldt als een van de grote Nederlandse operakenners en van heinde en verre komen verzoeken voor lezingen als alom gerespecteerd operadeskundige. Uiteraard worden de wetenswaardigheden afgewisseld met interessante geluidsfragmenten of delen van opera’s waarin Kees dezelfde aria’s in verschillende uitvoeringen met elkaar vergelijkt. Door de deskundige en boeiende uitleg van Kees gaan deuren open naar een muzikaal wonderland, die anders gesloten blijven. Je waant je in de tijd van Verdi. Kees Schilder leert je als het ware een nieuwe manier van luisteren aan, die opera toegankelijk voor iedereen maakt.
Je ontdekt een muziekgebied waar je misschien altijd een beetje onverschillig aan voorbijgegaan was, en waar je nu van kan genieten en veel plezier aan kan beleven. Er zijn o.a. fragmenten te horen uit populaire opera’s als La Traviata, Rigoletto, Il Trovatore.

Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum organiseert regelmatig op donderdagochtend een programma voor senioren met als titel: De Ochtenden. Deze ochtenden van 10.00 – 12.00 uur staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten.

U bent van harte welkom op donderdag 1 maart van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, Geesterduinweg 1.
De toegang is € 3,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de Klantenservice in de bibliotheek (u betaalt met pin).