Vuurwerkoverlast? Meld het!

GEMEENTE-BERICHT - Wie overlast heeft van vuurwerk, kan dit dag en nacht melden. De gemeente zet extra mensen in, zodat er bij een melding snel iemand ter plaatste kan zijn.

De gemeente en politie werken samen tegen vuurwerkoverlast. Wie iets wil melden rond overlast of illegaal afsteken kan het algemene nummer van de politie bellen: 0900 8844. De politie schakelt de toezichthouders in. De gemeente heeft tijdens de eindejaarsperiode extra toezichthouders op straat. Zij patrouilleren dagelijks op onregelmatige tijden. Op oudejaarsdag is er een dubbele inzet.

Vuurwerk afsteken is toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en Nieuwjaarsdag 1 januari 2.00 uur. Verder geldt een vuurwerkverbod binnen een afstand van 50 meter van kinderboerderijen, huizen met rieten daken, bejaardenhuizen en tankstations. Dit vuurwerkverbod geldt ook in de omgeving van de molen De Oude Knegt aan de Pontweg-Noord te Akersloot. De toezichthouders zijn op oudejaarsavond extra alert hierop.

Jongeren van 12 tot en met 17 jaar hebben een brief van burgemeester Mans ontvangen. Naast een nieuwjaarswens bevat de brief informatie over het veilig afsteken van vuurwerk én het verzoek om rekening te houden met andere inwoners. Hij wijst ook op de vele gewonden door vuurwerk, vaak omstanders die gewond raken door vuurwerk van anderen.

De afgelopen maanden hebben veel inwoners gereageerd op de vuurwerkdiscussie. De conclusie van de gemeente hieruit is dat de meeste inwoners elkaar wel het plezier gunnen van vuurwerk afsteken rond de jaarwisseling. Wel zijn illegaal vuurwerk en afsteken buiten de toegestane tijden veelal een grote ergernissen. Daarom zet de gemeente nu extra toezicht in. En roept inwoners op om overlast vooral te melden.