CKenG vraagt spoeddebat aan over BUCH-organisatie

CASTRICUM - CKenG zegt verbaasd te zijn over de gang van zaken en het gebrek aan communicatie rond de problematiek in de samenwerking die per 1 januari 2017 tussen de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo in het leven is geroepen.

Problematiek

Na 11 maanden ‘in operatie’ blijkt de organisatie nog wel in staat om de wettelijke taken uit te voeren, maar nauwelijks meer dan dat. “We zakken op onderdelen door het ijs” zegt bestuurslid Rob Opdam in de media.

Heemskerk en Obdam gaven eerder al aan meer geld nodig te hebben voor meer ambtenaren om het gehele takenpakket te blijven uitvoeren. Dit volgt op de 4 miljoen Euro die de gemeenteraden eerder dit jaar extra beschikbaar stelden voor de ICT-afdeling van de BUCH, waarvan 1.5 miljoen afkomstig van gemeente Castricum.

Op donderdagavond 23 november staat er al een debat geplanned over de BUCH-begroting, maar CKenG noemt dit 'te kort en niet het juiste podium om inzicht te krijgen in de werkelijke problemen'. De fractie roept de andere partijen op deel te nemen aan het debat dat rond 22.30 zal plaatsvinden in de plenaire zaal.