Kunst Op Poten, tijdens Kunstparade Heiloo

HEILOO - Met de Kunstparade Heiloo van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni gaat een kwartet beeldend kunstenaars zich op bijzonder aansprekende wijze manifesteren.

De kunstenaars, twee uit Heiloo en twee uit Limmen, hebben zich enige tijd geleden verenigd in het Collectief 'Kunst in Uitvoering' en plukken sindsdien de vruchten van het frequent communiceren en samen optrekken met de collega's. Eind juni gaan ze als collectief hun werk exposeren met hun gezamenlijk thema 'Op Poten'. De muzikale ondersteuning is van het welbekende duo 'De Zwagers'. De locatie is Vos Makelaars aan de Zeeweg 20.

Limmenaar Jan Kerssens gebruikt voor zijn beeldhouwwerk speksteen, albast, serpentijn, Belgisch hardsteen en hout. Hij weet steeds weer van mens en dier in figuratieve stijl maar ook in abstracte vorm een spannend sculptuur neer te zetten. Zijn dorpsgenoot Vera Verzijlenberg maakt schilderijen in aquarel, acryl en olieverf, maar vindt ook uitstekend haar weg in speksteen, keramiek en vilt. En ze probeert graag combinaties uit van die materialen. Ook Trudy Keyzer uit Heiloo koestert een brede oriƫntatie. Ze tekent en schildert met diverse materialen en beeldhouwt in steen, brons en keramiek. Vooral bij het vervaardigen van portretten is het de spanning om met de gekozen techniek de gelijkenis te treffen. Voor Hetty van de Meent is acryl de favoriete verfsoort. Haar droom is het verwezenlijken van een losse, eigen stijl. Die zoektocht is in volle gang, maar ook het onderweg zijn vindt zij al fascinerend.

Wat is het dat laatste weekend van juni toch leuk om in Heiloo rond te fietsen, van atelier naar expositie en weer verder. De kunstenaars van het Collectief vinden het leuk als u ook aan de Zeeweg even komt kijken. Meer informatie over de Kunstparade Heiloo leest u op www.kunstparadeheiloo.nl.

Foto: Het collectief 'Kunst in Uitvoering',
Bron: De Uitkijkpost.