Swinging Affair sluit Walk-In Concert Akersloot af

AKERSLOOT - 'Op zondag 20 november voelen wij ons heel Akersloots', aldus Ed Braakman, frontman van Swinging Affair, de band die dit jaar de eer heeft om het jaarlijkse Walk-In Concert in jongerencentrum Storey Club af te sluiten.

Swinging Affair, een pop rock country en soul coverband uit Heiloo, die een sterke muzikale connectie met Akersloot voelt en op deze manier ook onderhoudt, is een band met 2 zangeressen Simone Peper en Liesbeth Haringsma, Ed Braakman (zang en gitaar), Paul Bruijn (drums), Erik Braakman (bas), Tom Bruin (gitaar) en Jeroen Komen (toetsen). Zij zullen vanaf ca 17.30 in de Storey Club starten met hun optreden als daar alle Walk-In muzikanten, na hun eigen huiskameroptredens en mét hun fans, voor nog meer muziek en gezelligheid bijeenkomen.

En dat wordt nog een hele uitdaging, want de hele middag is er al veel moois te genieten in het muzikale dorp. Vanaf 13.30 uur spelen zo`n 15 aan Akerloot gelieerde bands in privé huiskamers met muzieksessies van steeds 30 minuten. Hierdoor is het voor het publiek mogelijk om in de tussentijd naar de volgende muzikale verrassing te “wandelen”. Deze Walk-In editie zijn er naast de bekende bijdragen van de Bikkels, Indahouse en Tha Bonerz, Het Mag Geen Naam Hebben, The Visitors en Nevertheless, ook wat nieuwe bands te beluisteren. Hansie Hansie met hits van Froger tot Johny Cash, SeaSide StringerS en de Indian Summer Countryband zijn nog niet eerder te horen geweest op de Akerslootse muziekmiddag. En ook Lakeside, een nieuwe bandnaam met daarin veel muzikanten van Be-Rude, Left Behind in vrijwel geheel nieuwe bezetting, WoodKees, dit jaar met 4 muzikanten en Jenny Sings nu met gitaar, brengen nieuw elan om de trouwe bezoekers op zondagmiddag 20 november weer te verrassen.

Helaas zal JJAG, de band van de Walk-In concert oprichters niet meer van de partij zijn, omdat sologitarist Jeckes inmiddels is overleden aan kanker. Als eerbetoon zullen alle muziekvrienden iedere set een speciaal nummer aan hem opdragen.