Joop Koppes krijgt lintje voor inzet voor de kerk en de gemeenschap

LIMMEN - Joop Koppes uit Limmen heeft zondagmiddag een lintje gekregen voor zijn jarenlange inzet voor de kerk en de gemeenschap.

Al ruim veertig jaar zet hij zich in voor de kerk en de gemeenschap. In 1972 organiseerde hij voor het eerst de kerkveiling. Een groot succes en zo kreeg deze uiteraard een vervolg, tot op de dag van vandaag bestaat de kerkveiling in Limmen. De kerkveiling is uitgegroeid een jaarlijks terugkerend fenomeen en levert wel 35 tot 40.000 euro op. Geld wat niet alleen naar de parochie gaat, maar naar meerdere verenigingen in Limmen.

Behalve de kerkveiling, is Koppes jarenlang betrokken geweest bij de financiën van het kerkbestuur van de Corneliusparochie. Daarnaast is hij samensteller en zelfs bezorger van het Parochieblad ‘Rond de Limmer Toren’. Als aanjager van de tuinploeg zorgt Koppes voor het perfect onderhouden pastoorsbos en de mooie, serene uitstraling van het kerkhof. 

De heer Koppes is bij Koninklijk Besluit van 28 april benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Op de foto: Joop Koppes (tweede van rechts) met zijn onderscheiding (foto: Johan Olling/Corneliusparochie)