Limmen Ludiek vestigt nieuw wereldrecord

LIMMEN - Het is Limmen Ludiek gelukt om een nieuw wereldrecord te vestigen. Na de cocktailtoren, de bierkrattenpiramide en de legotoren is het nu een mozaïek van kurk waarmee het dorp in het Guinness Book of Records komt.

Het mozaïek, waar maanden aan is gewerkt door vele vrijwilligers, werd op vrijdagavond onthuld. Het slechte weer leek op het laatste moment roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk kon de onthulling met enige vertraging toch van start gaan.

Burgemeester Mans maakte na afloop van de lichtshow bekend dat er in totaal 401.731 kurken verwerkt waren in het mozaïek van bijna 180 vierkante meter. Het werk toont prominente Nederlanders, zoals Johan Cruijff, Vincent van Gogh en het koningspaar. Ook minder voor de hand liggende personen staan er op: dj Hardwell en voormalig eurocommissaris Neelie Kroes hebben een plekje gekregen.

Het mozaïek is nog het hele weekend te zien. Kijk voor meer informatie op www.limmenludiek.nl.

Foto: Henk Hommes