Henny Huisman opent 20ste editie Kunstfietsroute bij Perspectief

BAKKUM - Televisiepersoonlijkheid Henny Huisman heeft zaterdagochtend de Kunstfietsroute geopend. De Kunstfietsroute is een fietstocht langs 22 locaties in Castricum, Bakkum en Limmen. Ook vierde de route het vierde lustrum.

Henny Huisman was niet alleen gekomen om de kunstfietsroute te openen, hij was er ook om een keuze te maken uit een portrettengalerij als resultaat van en beloning voor zijn eerdere aanwezigheid als model bij Perspectief.

Met een compliment aan alle makers kregen de aanwezigen een ludieke motivatie van zijn keuze gepresenteerd. “Jullie hebben het mij met die verschillende technieken niet gemakkelijk gemaakt. Kies ik nu voor de meest gelijkende of ga ik voor de uitstraling, stoer, vrolijk of ietwat chagrijnig”. Uiteindelijk viel de keuze op de aquarel van Cor Spil. Met de woorden; “ontroerend mooi”, gaf Henny te kennen de technische kwaliteiten van deze schilder op zijn waarde te schatten.

Na de opening bij Perspectief in Bakkum, was het tijd voor de aanwezigen om op de fiets te stappen om alle creatieve uitingen langs de 22 locaties van de Kunstfietsroute te bewonderen.