Ontdek Hollands Werelderfgoed door het oog van de lens

REGIO - In het weekend van 13 en 14 juni openen de Werelderfgoederen in Nederland hun deuren voor publiek.

De Stelling van Amsterdam, bestaande uit 46 forten en batterijen, dijken en sluizen rondom Amsterdam, staat sinds 1996 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Deze linie werd gebouwd tussen 1880 en 1914 en moest de vijand buiten de hoofdstad houden. De Stelling van Amsterdam is nu een groene ring rondom Amsterdam.

Ontdek en beleef wat de Nederlandse werelderfgoederen zo uniek maken in de wereld. Dit jaar staat het weekend in het thema van fotografie: ‘Werelderfgoed gezien door het oog van de lens’. Diverse forten van de Stelling van Amsterdam organiseren activiteiten rondom het thema.

Meer informatie over deze activiteiten is te vinden op www.stellingvanamsterdam.nl Meer informatie over Nederlands Werelderfgoed vindt u op www.werelderfgoed.nl