Alles wat je altijd al wilde weten over crowdfunding

REGIO - Hoe kreeg Flexipol door crowdfunding € 125.000,- voor high-tech kunststoffen? Ondernemer Jack Smit vertelt op 1 juni hoe dat gelukt is.

De provincie Noord-Holland organiseert in De TelefoonCentrale in Alkmaar een regio event over crowdfunding. Naast praktijkverhalen van ondernemers komen ook experts op het gebied van crowdfunding aan het woord.

Het event is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp, zowel ondernemers op zoek naar geld, als (particuliere of zakelijke) investeerders, (financieel) adviseurs en ambtenaren. Centraal staat de praktijk van crowdfunding en op welke manier crowdfunding anders is dan andere vormen van financiering. Meer informatie en aanmelden kan op de website www.2miljoeninvesteerders.nl.

De provincie biedt tien Noord-Hollandse ondernemers intensieve coaching en begeleiding bij hun crowdfundingcampagne. Zo willen Rob van Eerden en Jolande Verhulst hun crematiecentrum in Beverwijk met crowdfunding uitbreiden. Jill Groot uit Alkmaar wil met crowdfunding een kledingbibliotheek starten. Alle tien de ondernemers komen aan het woord op de website www.2miljoeninvesteerders.nl.

Simon Douw, expert op het gebied van crowdfunding, leidt de regio events. Daarnaast zijn ook andere experts op het gebied van (cofinanciering met) crowdfunding aanwezig zoals Collin Crowdfund, Kapitaal Op Maat en Geldvoorelkaar.nl.

Voor degenen die 1 juni verhinderd zijn, maar toch graag meer leren over crowdfunding, is er op 24 juni nog een laatste regio event in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Meer informatie: www.noord-holland.nl