Lentemarkt op het terrein van GGZ NHN Heiloo

HEILOO - Er staan ruim 150 kramen op de markt, met voor iedere wat wils.

Voor de kinderen is er van alles te beleven, zoals de zweefmolen, pony rijden, Aquabubble, springkussen en nog allerlei andere leuke dingen. De live band Ouwe Jongens Krentebrood treedt ook weer op met muziek uit de jaren 70 / 80. Op het terras kunt u een koppie of een hapje doen en luisteren naar de muziek.

Op het terrein van Campina kan gratis geparkeerd worden, is dat vol dan kunt u op het GGZ terrein bij de plantenkas parkeren. De plantenkas is de hele dag open, ook zullen er cliënten van de GGZ achter de kramen staan met allerlei leuke dingen. U kunt lootjes kopen voor 1 euro, dit is allemaal bestemd voor projecten in Sighet (Roemenië). Helaas is het erg slecht gesteld met een aantal dingen. Stichting vrienden van Sighet bestaat in oktober 20 jaar, en wil heel graag wat aan de situatie doen, maar daar is veel geld voor nodig.

Het psychiatrische ziekenhuis en ook het algemene ziekenhuis in Sighet zijn erbarmelijk. De leidingen zijn van een heel slechte kwaliteit en moeten vervangen worden. De plafons en wanden brokkelen helemaal af, en hier liggen de chronisch psychiatrische patiënten gewoon tussen. Het sanitair is ook aan een flinke opknap beurt. De wanden en plafons zijn zwart door het vocht. De wastafels en toiletten zijn stuk. Het is een gevaarlijke situatie.

De markt is op 31 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur op het terrein van GGZ NHN aan de Kennemerstraatweg 464 in Heiloo.

Meer informatie over de stichting: www.sighet.nl