Nieuwe watertappunten in Castricum

CASTRICUM - De gemeente Castricum krijgt er weer watertappunten bij. Voorbijgangers hoeven dan niet langer waterflesjes te kopen, wat weer plastic scheelt.

Ze komen op het strandplateau, bij de aanlegplaats van de veerpont Akersloot en op het in aanbouw zijnde Westerplein. Op 29 mei wordt het eerste kraanwatertappunt op het strandplateau officieel geopend.

De tappunten zijn een initiatief van de gemeente Castricum en drinkwaterbedrijf PWN. Vrijdag 29 mei om 13.30 uur nemen wethouder Leo van Schoonhoven en Harry Buyten, sectormanager Klant & Markt van PWN de tap officieel in gebruik. Leerlingen van de Cuneraschool krijgen als eerste een bidon aangeboden van PWN.

Wethouder Leo van Schoonhoven: “Dagelijks gooien we in Nederland 500.000 plastic flesjes weg, terwijl het kraanwater in Nederland tot het beste van Europa behoort. Met het kraanwatertappunt willen we een bijdrage leveren aan een beter milieu.”