Jongen uit Akersloot gewond bij diefstal

WORMERVEER - Een 15-jarige jongen uit Akersloot raakte gewond toen hij onderuit ging met een door hem gestolen bromfiets. De jongen werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt de politie.

Omstreeks 18.00 uur reed een 23-jarige Zaandammer op zijn bromfiets naar een pand aan het Marktplein in Wormerveer, waar hij iets af moest geven. De man zette zijn bromfiets neer, maar liet de sleutels in het slot. Hij liep weg en toen hij na enkele ogenblikken terugkwam, zag hij twee jongens op zijn bromfiets wegrijden. Hij rende er achteraan. De passagier sprong van de bromfiets en maakte zich uit de voeten. De bestuurder reed echter door en kon niet meer door de eigenaar worden achterhaald.

De gewaarschuwde politie trof de jongen op de Westerstraat in Wormerveer, waar hij onderuit was gegaan met de bromfiets. De jongen had diverse verwondingen en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Van de jongen is bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Na behandeling is de jongen overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.