Wereldrecord: panorama van kurken met Hollandse Line up

LIMMEN – het Noord-Hollandse dorp Limmen wordt de komende weken door de bewoners zelf, de Kurkenhof genoemd.

Voor de Stichting Limmen Ludiek zijn honderden vrijwilligers al ruim 4 jaar met de voorbereidingen bezig om wederom een Wereldrecord te verbreken. Het gaat om een 178 m2 groot panorama van portretten van bekende Nederlanders uit het heden en verleden.

De gehele compositie gaat gemaakt worden van honderdduizenden gebruikte wijnkurken die de afgelopen jaren massaal door velen zijn gespaard. De kurken kwamen uit binnen- en buitenland. De afgebeelde portretten betekenen of hebben allemaal op hun eigen manier iets voor de Nederlandse geschiedenis betekend. In Nederland zelf, maar zeker ook buiten de landsgrenzen.

Verantwoordelijk voor dit ambitieuze kurken project is Stichting Limmen Ludiek die ongeveer iedere 5 jaar met ludieke acties komt. Het groot opgezette evenement is van 2 t/m 7 juni 2015 in het centraal gelegen dorpspark.