Akerslootse expositie in bollenschuur

AKERSLOOT – In navolging op de succesvolle primeur van vorig jaar, zullen tijdens het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 mei een 12 tal kunstenaars uit Akersloot en omstreken hun meest recente werkstukken tonen in de voormalige bollenschuur aan de Buurtweg in Akersloot.

Het initiatief van Gerda Velzeboer, die als “de dochter van de kolenboer” zelf een atelier aan huis heeft, lijkt traditie te worden. Gerda, die al jaren met groepen boetseert en keramieken vervaardigd, heeft opnieuw een groep kunsttalenten bereid gevonden om werken en objecten te presenteren.

Ook dit jaar zal de voormalige bollenschuur en tuin aan de Buurtweg nr. 49 in Akersloot, worden omgetoverd tot een heuse expositieruimte.

Behalve de door Gerda geselecteerde keramieken, zijn er schilderijen, en  tekeningen van Leny Verduin,  Riet Clazing, Lenie Struijf, Leny Slotenmaker en Jetty Sander te bewonderen. Om “het aanbod” compleet te maken zijn ook  Ellen Boots en zus Ciska Velzeboer, Vera Kramer, Lucia Admiraal, Jacqueline Fluitman en Marja Dijkzeul bereid gevonden om hun mooiste stukken in te brengen.

foto: keramiek van Gerda Velzeboer