Drie blauwe vlaggen voor Castricum

CASTRICUM - Het strand van Castricum aan Zee, de Alkmaarsche Roei- en Zeilvereeniging en Horeca- en recreatiebedrijf ’t Hoorntje in Akersloot hebben op 30 april in Vlissingen de Blauwe Vlag 2015 ontvangen uit handen van “Michiel de Ruyter”.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

De Internationale jury voor de Blauwe Vlag heeft dit jaar 170 Blauwe Vlaggen toegekend. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne. De Blauwe Vlag werd uitgereikt aan 58 Nederlandse stranden en 112 jachthavens.

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens.