Stevige rock, lindyhop en Koningsdagfestival

CASTRICUM - De Bakkerij staat komend weekend in het teken van stevige rock en lindyhop. Op maandag is er weer het Koningsdagfestival.

Op vrijdag 24 april staan No More Jack en Shiverburn garant voor een avondje stevige rock. No More Jack begon als vrijetijdsbesteding, maar inmiddels zijn de vier gasten achter de band zeer ambitieus. Het enthousiasme van de band uit zich in energieke liveshows met muziek geïnspireerd op de Arctic Monkeys, de Foo Fighters en Queens of the Stone Age. Ook op het programma: Shiverburn. Deze band staat voor een ruige doch verrassende sound. De leadzangeres zou met haar stembanden trillingen veroorzaken die nog nooit op de Schaal van Richter zijn voorgekomen. De zaal gaat open om 21:00 uur, entree is 4 euro.

Op zaterdag 25 april kan er worden gelindyhopt in De Bakkerij. De Fruns JazzClub staat dan weer op het programma. Een fijne avond met vinyl, lindyhop en mooie oude filmbeelden. Zaterdagochtend heeft iedereen de kans om een cursus lindyhop te volgen bij de Fruns Dansstudio. Aanmelden voor die cursus kan op www.facebook.com/FrunsDansstudio. De zaal gaat zaterdag open om 21:00 uur, entree is gratis.

Op Koningsdag staat het K-dag festival weer gepland. Vanaf 13:00 uur spelen er allerlei bandjes op het pleintje voor de Maranathakerk. Er zijn lokale helden als Scare the Bear en Starfish. 's Avonds gaat het feestje verder in De Bakkerij zelf, met bijvoorbeeld het Utrechtse Brothers On The Edge. Kijk voor meer informatie over het festival op www.vriendenvandebakkerij.nl.