Automobilist blaast drie keer teveel

CASTRICUM - Een automobilist is zaterdagochtend vroeg aangehouden, hij bleek teveel gedronken te hebben. Dat meldt de politie.

Agenten troffen de auto om ongeveer kwart voor twee aan, ze zagen dat de auto nogal over de weg slingerde. Toen de bestuurder aan de kant werd gezet, mocht hij na te hebben geblazen mee naar het bureau. Op het politiebureau kan precies worden gemeten hoeveel een bestuurder heeft gedronken, in dit geval bleek dat driemaal de toegestane hoeveelheid.

Nadat de uitslag bekend werd, moest de verdachte plaatsnemen in een ophoudcel. In de tussentijd kunnen de agenten dan de administratieve handelingen verrichten. In de politiecel mogen verdachten geen voorwerpen bij zich hebben, uit veiligheidsoverwegingen. De aangehouden automobilist wilde zijn spullen niet afgeven, waarna een agent de man te kennen gaf dat er geweld gebruikt zou worden als de spullen niet werden afgegeven.

Ook nu gaf de verdachte aan niet mee te willen werken en maakte aanstalten om te gaan vechten. Hierop hebben agenten gepast geweld gebruikt en de goederen ingenomen.

Na de afhandeling mocht de bestuurder weer naar huis. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Over de identiteit van de man is verder niets bekend.