Jongens Toermalijn winnen Rabobank Schoolvoetbaltoernooi

CASTRICUM - Tijdens een zonovergoten schoolvoetbalmiddag bij FC Castricum hebben de jongens uit groep 7/8 van de Toermalijn 1 voor de vierde keer op rij het Rabobank Schoolvoetbaltoernooi in Castricum gewonnen.

In de finale waren zij met 3-0 te sterk voor de jongens van de Klimop 2. De Klimop 2 verdedigde hun doel met heel veel inzet, echter de Toermalijn 1 creëerde vele kansen. Deze werden uiteindelijk beloond met 3 doelpunten. Daarmee was de overwinning voor het vierde schooljaar achter elkaar een feit.  Dit is een unieke en knappe prestatie. In de afgelopen tien jaar van het schoolvoetbal in Castricum is het niet eerder voorgekomen dat een basisschool dit heeft gepresteerd.

In de halve finale had de Klimop 2 nog Paulus 1 verslagen. De jongens van de Toermalijn 1 versloegen in de halve finale de jongens van Visser ’t Hooft 1. In de strijd om de derde en vierde plaats won Paulus 1 uiteindelijk met 2-1 van Visser ‘t Hooft 1.

Sponsor Rabobank Noord-Kennemerland had de deelnemers uitgedaagd om een mooier spandoek te maken dan dat zij hadden gedaan. De jongens (en hun fanatieke supporters) hadden prachtige spandoeken gemaakt. Na overleg tussen de dames van de Rabobank en de clubfotografen van FCC is als winnaar Sokkerwei 2 gekozen. Zij wonnen een gesigneerde wedstrijdbal van AZ en een mooie beker. De sportiviteitprijs ging naar het team van Augustinus 2. Ondanks hun vele tegendoelpunten bleven zij plezier houden in hun wedstrijden en zich als een sportief verliezer op te stellen naar de tegenstander en de scheidsrechter.   

(Foto: Jacob de Maar)