Helios pakt punten in Haarlem

CASTRICUM - Het zou weer een moeilijke wedstrijd worden want de wind was dermate hard dat van normaal korfbal geen sprake zou zijn. Tegenstander Haarlem had de punten broodnodig en ook Helios wist dat bij winst er naar boven gekeken kon worden.

Helios startte de wedstrijd zeer solide en kwam rustig korfballend en optimaal gebruik makend van de omstandigheden op een 0-3 voorsprong. Haarlem leek meer moeite te hebben met de extreem harde wind en wist toen pas de 1-3 te maken. Helios wist door beter verdedigen en een goede rebound de kansen te creëren en rustig de voorsprong uit te bouwen naar 3-6 met de rust.

Na de rust werd het een ander verhaal omdat de aanval kwam te staan in het vak waar de wind vol op stond en daardoor ook een stuk moeilijker om te scoren. Uiteraard had ook Haarlem de tactiek aangepast en zo ontstond een tweede helft waarin nog minder werd gescoord dan in de eerste helft. Helios kon nog wel de 3-7 maken maar kreeg daarna ondanks vele kansen de bal er niet meer in.

Dit zorgde er voor dat Haarlem met veel moeite dichterbij kon komen en even zelfs leek gelijk te kunnen maken. Op dat moment vlak voor het einde vond Jochem vd Meer het wel genoeg en wist uit een wegtrekbal de 6-8 erin te gooien en feitelijk de wedstrijd te beslissen. Haarlem was geknakt en Helios wist zelfs nog een keer te scoren uit een doorloopbal en zodoende de stand op 6-9 te brengen.  Helios heeft hiermee belangrijke punten te pakken en kan zelfs de pijlen gaan richten op de tweede plaats. Echter in deze poule is alles mogelijk dus het blijft oppassen geblazen.