Waarschuwing voor pannen verkopers

CASTRICUM - Dinsdag 7 april omstreeks 15.00 uur is er weer een verkoper van pannen en messen sets actief geweest op de parkeerplaats bij winkelcentrum Geesterduin.

De verkoper probeerde met een goed verhaal een dure pannenset of messenset te verkopen. Veelal door het gebruik van visitekaartjes en een website komt de verkoper erg professioneel over. De verkoper reed in een mercedes-benz vito.

Na aankoop blijkt dat de gekochte pannen van zeer slechte kwaliteit zijn. De verkoper is uiteindelijk vertrokken en telefonisch niet meer bereikbaar. Omdat het een zakelijke overeenkomst betreft tussen koper en verkoper, kan er strafrechtelijk moeilijk worden opgetreden tegen dergelijke praktijken.

De politie waarschuwt dan ook voor verkopers aan de deur. Laat u niet verleiden door aanbiedingen die te mooi om waar te zijn lijken. Laat u niet overrompelen door agressieve verkoop technieken. Doe eerst onderzoek op internet naar de aanbieding voor u in zee gaat met een verkoper.

Bent u getuige van een dergelijke verkoper in de omgeving of bent u toch slachtoffer geworden? Bel meteen de politie: 0900 8844.  Noteer namen en kentekens van de verkopers. Op grond van de Algemeen Plaatselijke Verordening van Castricum kan de politie de verkoper wel bekeuren voor het venten zonder vergunning.