Malafide advertentiewervers en verkopers

CASTRICUM - Woensdag ging er in de componistenbuurt een man van het bedrijf Afvoercheck langs de deuren. Hij verkocht een abonnement om uw riool te reinigen. Komt deze man met dit aanbod bij u aan de deur? Ga hier dan niet op in. Deze man werkt niet samen met de gemeente.

Ook zijn de afgelopen dagen instellingen en organisaties in de gemeente benaderd door een malafide persoon die zich voordoet als vertegenwoordiger van de uitgever (FMR Producties) van de gemeentegids. De man wil niet alleen de gegevens controleren van die organisatie voor de nieuwste gemeentegids, maar daarvoor ook laten betalen.

Voor alle duidelijkheid: vermeldingen van organisaties en instellingen in de officiële gemeentegids zijn gratis. Bij twijfel kunt u bellen met de gemeente, team Communicatie, via telefoon 14 0251.

Naschrift: de gemeente heeft inmiddels laten weten dat het echte bedrijf Afvoercheck ook actief is in Castricum. Het bedrijf heeft een vergunning gekregen voor het aanbieden van de diensten. Mocht u het alsnog niet vertrouwen, kunt u vragen om identificatie.