Asbestdeeltjes gevonden: gemeente komt met info-avond

Asbestdeeltjes gevonden: gemeente komt met info-avond

CASTRICUM - In de steeg tussen Lindenlaan en Goudenregenlaan zijn asbestdeeltjes gevonden.

De gemeente heeft de situatie laten onderzoeken door de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland-Noord (RUD). De conclusie is dat in de steeg en achtertuinen een risico bestaat van blootstelling. 

De gemeente benadrukt dat de gezondheidsrisico's beperkt zijn, maar toch neemt de gemeente direct maatregelen. In de buurt van de woningen van hetzelfde type worden de stegen ook onderzocht. De uitslagen van die onderzoeken worden eerst met de bewoners gedeeld.

Informatie-avond

De gemeente organiseert op donderdag 26 maart een informatieavond voor bewoners in Hotel Borst in Bakkum. De info-avond is bedoeld voor bewoners van de Berkenlaan, Eerste Groenelaan, Esdoornlaan, Goudenregenlaan, Iepenlaan, Kastanjelaan, Lijsterbeslaan en de Lindenlaan. De gemeente heeft de straten en de huizenblokken ingedeeld in drie blokken, kijk op de website van de gemeente voor een tijdschema.

Op de informatieavond worden burgers geïnformeerd over de asbestdeeltjes en over de mogelijke risico's. Tijdens de bijeenkomst zijn gemeente en experts van RUD (Milieudienst) en GGD (gezondheidsdienst) aanwezig. 

Op 30 maart houdt wethouder Ans Pelzer een spreekuur op het gemeentehuis, tussen 17:00 uur en 19:00 uur. Vragen kunnen ook gesteld worden per e-mail, via communicatie@castricum.nl.