Turnover: rugby spelen voor een baan

CASTRICUM - Tijdens een druk bezochte bijeenkomst op de Castricumse rugbyclub vond vrijdag 20 maart de kick off plaats van Turnover.

Dit is een nieuw project waarbij probleemjongeren door rugbytraining en jobcoaching een plek op de arbeidsmarkt veroveren. Er kunnen al bij acht bedrijven jongeren worden geplaatst voor een tijdelijke baan of stage, zoals Schouten Techniek uit Zwaag en Aad de Wit Verhuizingen uit Castricum.

Initiatiefnemer Joeri Peperkamp is ontzettend trots om met zoveel instanties samen te werken om jongeren de kans te geven te groeien in hun eigen kracht.

Turnover is gericht op jongeren van 15 tot 27 jaar. De normen en waarden van de rugbysport zijn de basis van een intensief trainingstraject waarbij de deelnemende jongeren weer structuur en perspectief in hun leven krijgen. Turnover werkt samen met het UWV, de Castricumse Rugbyclub, gemeente Castricum, Bergen en Alkmaar en met verschillende jobcoaches en bedrijven.