Lezing over stolpboerderijen in Castricum en Bakkum

CASTRICUM - De stolp is als beeldbepalende ‘Piramide van de Polder’ het icoon van het Noord-Hollandse landschap.

Er staan zo’n 5.500 stolpen van Texel tot in de Haarlemmermeer. Stolpboerderijen bepalen voor groot deel de identiteit van het Noord-Hollandse landschap. Maar het voortbestaan van de stolp staat onder druk.

Pieter Blom, geeft op donderdag 2 april van 10.00 tot 12.00 uur, bij de activiteit De Ochtenden in de bibliotheek van Castricum, een lezing over de stolpboerderijen van Castricum en Bakkum. Als bouwkundige is hij begonnen met de inventarisatie van stolpboerderijen. Daarna heeft hij voor het jaarboek van de Werkgroep Oud Castricum alle stolpen in Castricum en Bakkum beschreven.

Aanmelden kan bij de Klantenservice in de bibliotheek. Reserveren is mogelijk op telefoonnummer 0251 – 655 646 of per mail via castricum@bibliotheekkennemerwaard.nl

Meer informatie: www.bibliotheekkennemerwaard.nl

foto: stolpboerderij aan de Dorpsstraat