Zaterdag 28 maart is het weer Landelijke Opschoondag

REGIO - Supporters van Schoon maken in elke gemeente straten, pleinen en parken zwerfafvalvrij.

De Supporters van Schoon houden op zaterdag 28 maart tijdens de Landelijke Opschoondag een grote voorjaarsschoonmaak. Gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen, buren en vrijwilligers; iedereen draagt zijn steentje bij om te zorgen dat ook dit jaar meer dan 75.000 mensen de straat op gaan om zwerfafval aan te pakken.

Aan deze 13e editie van de Landelijke Opschoondag nemen niet alleen tienduizenden Supporters van Schoon deel, maar iedereen die graag in een schone omgeving woont, werkt of vrije tijd doorbrengt. En daar wat extra’s voor wil doen.

De Landelijke Opschoondag heeft als doel heel Nederland enthousiast te maken om samen te zorgen voor een schone leefomgeving. In een land zonder zwerfafval is het namelijk prettig leven: een schone omgeving voelt veiliger en maakt mensen vriendelijker. De natuur breekt het meeste zwerfafval maar langzaam af. Een bananenschil blijft zeker een jaar liggen. Een sigarettenpeuk minimaal 2 – 12 jaar en een blikje minimaal 50 jaar.

Meer informatie: www.supportervanschoon.nl