Prijzen voor mooiste ontwerp regenwatertuin

CASTRICUM - De gemeenten Castricum en Heiloo gaan prijzen uitdelen voor het mooiste ontwerp van een regenwatertuin.

Een regenwatertuin is een tuin die het regenwater opvangt en in de bodem laat zaken, zo komt het schone regenwater niet in het riool terecht. Doordat het steeds vaker en harder regent in Nederland, raken de riolen sneller overbelast. Een regenwatertuin voorkomt dat. Het is daarom een goed idee de regenpijp bij huizen los te koppelen en het water in de tuin te gebruiken. Dit water kan dan langzaam de bodem instromen, dat voorkomt overbelasting in het riool.

De gemeenten Castricum en Heiloo en Landschap Noord-Holland willen de inwoners uitdagen aan dit regenwaterprobleem wat te doen. Daarom starten ze de actie ‘win de mooiste regenwatertuin’. Iedereen kan een plan maken voor de eigen tuin en meedingen naar een bijdrage van maximaal €1000 aan de uitvoeringskosten. Deelname aan de prijsvraag staat alleen open voor inwoners van Akersloot, Bakkum, Limmen en de oude kern van Heiloo. Ook moet de regenafvoer nu nog zijn aangesloten op het riool. De regenwatertuin mag geen grote belasting vormen voor het grondwaterpeil, daarom mogen niet alle kernen meedoen aan de wedstrijd. In elke gemeente kunnen vijf tuinen de prijs winnen. Kijk voor meer informatie op www.demooisteregenwatertuin.nl.