NCP recept van 9 februari 2015

De maandageditie van Nieuw Castricums Peil (NCP) heeft een culinaire rubriek met Chef-kok Michiel Bakker van Restaurant 't Eethuysje. Elke eerste en derde maandag van de maand komt een nieuw recept aan bod.

VALENTIJNSPECIAL "RED VELVET" WITTE CHOCOLADE CAKE

Dessert

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eieren, 300 gr. kristalsuiker, 2,4 dl. zonnebloemolie, 280 gr. bloem, 10 gr. kaneel, 1 theelepel bakpoeder, 100 gr. gebruneerde gehakte amandelen, een snuf zout, 300 gr. gekookte rode bietjes, 1 dl. bietensap, 250 gr. witte chocolade, 110 gr. verse roomkaas, 5 dl. slagroom, 1 citroen

Benodigdheden:

1 springvorm van ongeveer 26 cm diameter, handmixer of kitchenaid, kartelmes, keukenmachine om de rode bieten te pureren, een voorverwarmde oven van 135 graden.

 Werkwijze:

Klop de eieren met de suiker schuimig in de kitchenaid of in een beslagkom met de handmixer, voeg dan de bloem, amandelen, kaneel en zout toe. Klop nog even door tot alle grondstoffen goed zijn opgenomen in de massa. Pureer nu de bietjes in de keukenmachine tot een niet al te gladde puree, dus niet te lang draaien. Voeg de puree samen met de olie en het bietensap toe aan het beslag en mix nog even door tot een egaal beslag ontstaat.

Stort het beslag nu in een springvorm en bak gedurende 45 minuten af op 135 graden in een voorverwarmde oven.

Smelt nu de witte chocolade au bain-marie en klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte). Rasp de schil van de citroen in de slagroom en meng met de witte chocolade en de roomkaas.

Wanneer de cake is afgekoeld kun je hem over de lengte door de helft snijden met een kartelmes, bedek het onderste deel met de helft van de witte chocolademousse en plaats de andere helft er bovenop. Bestrijk nu de bovenkant met de andere helft van de mousse en decoreer eventueel nog met extra geroosterde amandelen.

Wijntip:

Moscato d’asti (Scolari) Italie

Opwekkend friszoete Spumante met een uitbundige perzikachtige geur en een fijne sprankel

Temperatuur: Bij voorkeur tussen de 10 en 12 graden Celsius schenken.