Wethouder Pelzer: ‘Hulp bij huishouden blijft bestaan’

CASTRICUM - Medewerkers van het gemeentelijk Sociaal Team, dat nu ruim een maand actief is, worden nog geregeld geconfronteerd met ‘broodje-aap-verhalen’. Zo gaat er al een poos het gerucht rond dat de hulp bij huishouden, die wordt geleverd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), in Castricum dit jaar gaat verdwijnen.

Wethouder Ans Pelzer zegt hierover: ‘Niets is minder waar. In de gemeente Castricum blijft de hulp bij het huishouden bestaan. Dat is al zekergesteld voor 2015. Dat gaat ook lukken voor 2016, maar op een iets andere manier. Huishoudelijke hulp categorie 1 (schoonmaakondersteuning) wordt vanaf 2016 een algemene voorziening. Voor de meest kwetsbaren blijft de huishoudelijk hulp categorie 2 als maatwerkvoorziening beschikbaar,’ zo stelt zij in haar blog op de gemeentelijke website.

Lees meer over de regeling en achtergronden in haar blog op www.castricum.nl